donderdag 17 juli 2008

Vijftien opstandelingen gedood in Herat, opnieuw burgers geraakt

Bij een overval van Afghaanse troepen en Special Forces van de VS op een cel van militanten in de provincie Herat zijn 15 opstandelingen gedood. Er raakten ook vier burgers gewond. Er werd een bombardement uitgevoerd vanuit de lucht.

De aanval was volgens het hoofd van de provincieraad gericht tegen een cel van figuren in het gebied Zerko in het district Shindand die betrokken zijn bij het maken van bommen, ontvoeringen en andere aanvallen.

Er werden 15 militanten gedood en er zouden 15 gijzelaars zijn bevrijd. De vier gewonde burgers zijn overgebracht naar het ziekenhuis van Herat, de grootste stad in het westen van Afghanistan.
De politie van Shindand zei dat er drie huizen werden vernietigd. Twee plaatselijke commandanten van de militanten en twee van hun zonen waren onder de 15 doden.

De ISAF maakte bekend dat bij de aanval in Shindand de twee Taliban-leiders Haji Dawlat Khan en Haji Nasrullah Khan weren gedood.

Bakwa
De coalitie heeft intussen toegeven dat ze woensdag acht burgers heeft omgebracht in het district Bakwa in de provincie Farah in het westen van Afghanistan bij een bombardement uit de lucht.

“Er werd een huis getroffen en acht burgers vonden daarbij de dood,” aldus een coalitiewoordvoerder vanuit Bagram. “Twee anderen raakten gewond.” De luchtsteun werd ingeroepen nadat er gevuurd was op een konvooi van de coalitie.

"The coalition convoy returned fire and called for close air support on the enemy positions. A house was hit; eight civilians were killed, two others injured," aldus de coalitieverklaring.