zaterdag 11 oktober 2008

Commandanten van Al-Qaida en Taliban gedood in Ghazni

Een commandant van Al-Qaida en een Taliban-commandant zijn vrijdag in de provincie Ghazni gedood. Zij bevonden zich onder de vier militanten die door Coalitietroepen tijdens een operatie de dood vonden.

Het tweetal stond bekend als mensen die bezig waren met wapens voor de opstand en het bieden van steun aan buitenlandse strijders in het district Andar.

Helmand
De gezamenlijke troepenmacht van Afghaanse veiligheidseenheden en de Coalitie heeft woensdag bij twee verschillende incidenten 9 militanten gedood in het district Nahr Surkh in de provincie Helmand in Zuid-Afghanistan.

De Coalitie verklaarde zaterdag dat er zich onder de doden een commandant van Al-Qaida en een commandant van de Taliban bevonden.

Er ontstond strijd nadat een veiligheidspatrouille werd aangevallen met lichte wapens en raketgranaten. De gezamenlijke Afghaanse en Coalitietroepen beantwoordden daarop het vuur.

In totaal waren er twee schermutselingen die dag in Nahr Surkh. Bij beide gevechten werden 9 militanten gedood.

Vrijdag werden nog 5 opstandelingen gedood in de gewelddadige provincie Helmand.

In de onrustige provincie Ghazni werden vrijdag 4 militanten gedood die een aanval hadden uitgevoerd op troepen van het Afghaanse leger en de NAVO.

Bij een operatie van het Afghaanse leger en de Coalitie kwamen vrijdag 5 militanten om in het district Khakriz in de zuidelijke provincie Kandahar. De strijd begon ook hier nadat een patrouille van het Afghaanse leger en de Coalitie onder vuur was genomen.

In de buurt van het strijdtoneel werd een wapenopslagplaats ontdekt met vier raketgranaten, een AK-47 machinegeweer en materieel om bommen te vervaardigen.